A halál nem létezik a kutató szerint

Élet
Élet

Robert Lanza, az Advanced Cell Technology kutatója a kvantumfizika útján próbálja bebizonyítani elméletét, miszerint a halál nem létezik. Már nem ez az első alkalom, hogy tudós szájából ezt a kijelentést halljuk, de azért több, mint meglepő. A kutató szerint a test meghalhat, de a 20 watt „információs energia” nem tud megsemmisülni, legfeljebb csak átalakulni. Ebben az esetben nem univerzumról beszélünk, hanem párhuzamos világokról, amelyekbe ez az energia át tud lépni, majd ott tovább folytatja „életét”. Ezen állítás szerint végtelen számú univerzum is létezhet, ahol a halál tulajdonképpen lehetetlen.

A fizikából már az iskolások számára is egyértelmű, hogy az energia nem vész el csak átalakul, ezt az elméletet továbbgondolva az élet energia sem semmisülhet meg a halál után.

Az elme számára az idő és a tér csak egyfajta eszközt jelentenek a biocentrizmus szerint, így bármi is történik az emberi testtel ez a bizonyos „akkumulátor” egy másik univerzumba mehet át. A kutatások ebbe az irányba még nagyon gyerekcipőben járnak, de előfordulhat, hogy a jövőben akár találkozhatnak is párhuzamos énjeink. Robert Lanza elmélete szerint az antik népek tisztába voltak ezzel, mert mindenik úgy ábrázolta az életet, mint, ami az eget és a földet összeköti. Ezt a fizika az Einstein-Rosen-hídnak, vagy ismertebb nevén féregjáratnak nevezi. Ezen elmélet szerint ez a „20 wattos akkumulátor” időnként univerzumot vált, de, hogy mi szerint vagy ki irányítja mindezt rejtély.

Természetesen ez csak egy újabb elmélet, amely a világ létezését próbálja megfejteni és választ találni a számtalan kérdésre, amelyek az évmilliók során még mindig megválaszolatlanok.