Milyen a szúrólángos öngyújtó?

Remekbe szabott vízipipa

Ilyen eszközzel valószínűleg már mindenki találkozott. Egy cigarettát meggyújtani nem nagy feladat, de a vízipipák esetében a faszénnel már más a helyzet. Hogyha nem hevítjük fel megfelelően, akkor szinte lehetetlenné válik a pipázás. A kínálatban helyet kapott az olyan speciális öngyújtó is, ami kifejezetten a faszén felhevítésére lett tervezve.

Ehhez arra van szükség, hogy a láng hőmérséklete elérje az 1300 °C-t. Már-már vetekszik egy lángvágó teljesítményével, mégis kényelmesen elfér a markunkban, azonban nagyobb, mint egy hagyományos öngyújtó. A minőségi gyártók közé tartozik többek között a GG öngyújtó, vagy az Atomic szénizzító, de ebben a kategóriában érdemes említést tenni az Unilita Skandi szúrólángos típusról is.

Egytől-egyig lenyűgöző technológiát képviselnek, hiszen az apró méretükhöz képest, hatalmas teljesítményre képesek. A vízipipázás sohasem volt ennyire kényelmes, az ilyen modern öngyújtó nélkül. Sokkal egyszerűbb ilyet használni, mintha a gáztűzhelyen próbálnánk felhevíteni a faszenet. Természetesen az is egy megoldás, viszont pakolgatás közben fennáll a veszélye annak, hogy a fogóval véletlenül elejtjük, ami kiégeti a szőnyeget, nyomot hagy a padlón és égési sérülést is okozhatunk. Az öngyújtó használata ezzel ellentétben biztonságos és egyszerű. Ha már egy ideje nem szívtunk bele a pipába, akkor a szén is gyengébben fog izzani a tetején.

Ezt könnyen orvosolhatjuk egy ilyen remekbeszabott eszköz használatával és máris élvezhetjük a gomolygó gőzfelhők kifújását. A vizipipawebaruhaz.hu ezen kívül még számos különleges tartozékot bocsát az érdeklődők rendelkezésére, nemcsak az öngyújtót.