fogpótlás

A fogpótlás nem tűr halasztást!

A hiányt általában a genetikai adottságok, a nem megfelelő ápolási szokások és balesetek okozzák. A fogpótlás a következő lépcsőfok a megtartó eljárások után, amikor már gyökérkezeléssel sem lehet elkerülni a húzást.

A szakember ilyenkor azt javasolja, hogy mielőbb távolítsák el a elromlott fogat, nehogy negatív hatással legyen a szomszédos csontokra. Elsőre ijesztő lehet, azonban nem kell aggódni, mivel a mai modern technológiának hála, esztétikus és minőségi lesz a végeredmény.


Ha a hosszú távú megoldások híve, akkor fontolja meg az implantátumot, ami nem a legolcsóbb, viszont remek befektetésnek nevezhető! Fontos, hogy a fogpótlás minél hamarabb megtörténjen, hiszen köztudott, hogy a csontállomány idővel megritkul, ezáltal megnehezíti a gyökér beültetését.

Ezen kívül azt is meg kell említeni, hogy a gyenge rágóképesség rossz szájhigiéniához és emésztési zavarokhoz vezethet. A fogpótlás esztétikai okokból is lényeges, hiszen ha nem tud magabiztosan mosolyogni, akkor az előbb-utóbb önbizalomhiányt idéz elő.