A gluténmentes tészta főzésének titka

Gluténmentes tészta

A gluténérzékenység egyre több embert érint, azonban a glutént a nem allergiások is gyakran szívesen kiiktatják az étrendjükből. Kiváló ötlet bárkinek a gluténmentes tészta fogyasztása.

Sokan nagyon tésztafüggők, nehezen tudnak megválni egyik kedvenc élelmiszerüktől. A glutén az inzulinrezisztenciában szenvedőknek sem kedvez, ezért nekik is érdemes váltani. Az utóbbi időben Magyarországon is jelentősen bővült a választék ezen a téren, hiszen egyre többen keresik a gluténmentes élelmiszereket.

A javaslatunk, hogy az emberek vásároljanak ilyesmit megbízható helyről, minél nagyobb kiszerelésben, spórolás céljából. A bulkshop.hu webáruházban erre van lehetőség.

A másik tanácsunk, hogy figyeljünk a főzésére is, hogy ne legyen ragacsos, szétfőtt, íztelen. Ennek titka, hogy a gluténmentes tészta főzése során spóroljunk a sóval és csakis akkor tegyük a tésztát a vízbe, amikor az lobogva forr. Ne tegyünk olajt a vízbe, ugyanakkor keverjük kitartóan. Ha ezt a néhány szabályt betartjuk, ízletes lesz a tészta.

Print Friendly, PDF & Email