Takarítás alkalmával a legkisebb szegletbe is nyúljunk be

Takarítás

A por és pókhálók többsége mindig a kis sarkokban található. A takarítás során alkalmazzunk poroló seprűt, amellyel ilyen helyekre be lehet nyúlni. A porszívók csövének végét leszedve ki is tudjuk porszívózni ezekez a helyeket, így pókháló sem marad.
A konyha takarításakor figyeljünk a gáztűzhely környékére. Itt van ugyanis a legtöbb zsíros szennyeződés, melyeket nem szabad elkenni. Erős vegyszerekkel kell felmosni ezeken a részeken.
A fürdőszobában a csapok vízkőtelenítése is fontos, hogy azok visszanyerjék régi fényüket és nem utolsó sorban az állag megóvása miatt, hiszen a vízkőtől tönkre is tud menni egy zuhanyfej. A szobák takarításánál a legfontosabb a szőnyegek alapos kiporszívózása, ezért mindig ürítsük ki a porszívó tartályt, hogy az a legnagyobb erővel tudja a port kiszívni.
A felmosást este célszerű elvégezni, amikor már mindenki lefekszik aludni és nem lesz összejárkálva a frissen felmosott padló. Igaz vannak már olyan takarító berendezések, melyek rögtön fel is szárítják a vizet felmosás alkalmával.
Ha mentesülni szeretne mindezen teher alól, akkor vegye igénybe ennek a takarító cégnek a szolgáltatását! Egy pár órán belül minden csillogni fog, mert nagyon lelkiismeretesen dolgoznak.