Macskatartás kisokos

Macskatartás Forrás: www.parameter.sk
Macskatartás
Forrás: www.parameter.sk

Úgy döntött, hogy egy doromboló négylábúval osztja meg otthonát, és szeretné, ha zökkentő mentesen menne az együttélés? Sajnos tény, hogy az utcára kijáró bársonytalpú kedvencek csöppet sincsenek biztonságban, így ha szeretné a legjobbat az állatnak, akkor csak felügyelettel engedje a szabadba. Erre ma már remek lehetőséget kínálnak a szaküzletek polcain sorakozó hámok, de akár a kertet is cicabiztossá teheti. Ügyeljen arra, hogy a kerítésre ne tudjon felmászni a cica, és lehetőleg fák se legyenek körülötte.

Akkor sincs azonban probléma, ha szobacicaként nevelné állatkáját. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a macskák remekül alkalmazkodnak az efféle élethez is, ám fontos, hogy minden, kényelmét szolgáló eszközt beszerezzen. A tálkák mellett hasznos, ha „macskafű” is megtalálható. Hogy erre miért van szükség?

Biztosan látta már, ahogyan a cicák a kertben a füvet rágcsálják. Ezzel a mosakodás során gyomrukba került szőrszálaktól igyekeznek megszabadulni. Friss vízről mindig gondoskodjon számára, ugyanis a bársonyléptű kedvencek kizárólag tiszta vizet hajlandóak fogyasztani. Általában keveset isznak, de a száraztápokra igencsak meg szoktak szomjazni.

A macskaalmot a cica méretétől, és az alom minőségétől függően cserélje, tudva azt, hogy a kis kedvenc ennek tisztaságára is nagyon kényes. Fontos ügyelnie arra, hogy eleget mozogjon a cica, és ne etesse túl akkor se, ha könyörgően néz az étkezések alkalmával. Inkább a minőségre ügyeljen a tápválasztáskor, ezzel kisállatja egészségét segítheti elő hosszú távon.