Gigabarlang- elveszett világ a föld alatt

Gigabarlang
Gigabarlang

Chongqing egy kínai nagyváros a Jengce partján, amely több, mint 32 millió embernek ad otthont. Tulajdonképpen két régióból áll, hiszen a hatalmas város körül egy még hatalmasabb mezőgazdasági terület található. Tulajdonképpen egy két folyó által határolt földnyelvről beszélünk, amely hegyes-völgyes, sziklás tája nagyon sok turistát vonzott az lemúlt időszakban is.

A következőkben még nagyobb érdeklődés várható, hiszen egy hatalmas barlangot tártak fel Chongqing tartományban, amely különleges szépségeket rejt. A nemrég feltárt barlang annyira hatalmas, hogy saját időjárása is van, tulajdonképpen egy elveszett világhoz hasonló, amely újra az emberek szeme elé került. Egy csoport fotós és barlangász meg is örökítette a hihetetlen szépségű tájat, amely mind a föld alatt található. A barlang mellett a város egyik jellegzetessége a nagy szintkülönbségek, a hegyoldalakon kanyargó lépcsős utcák adják, aminek köszönhetően ez az egyetlen kínai nagyváros, ahol nem láthatunk jelentős számú kerékpárt. Pár évvel ezelőtt utat építettek a Jiangling-folyó mentén, fölötte pedig egy Chongqingra néző kilátót hoztak létre, amelyről belátni a lélegzetelállító hegyeket.

A nemrégiben felfedezett barlang még egyelőre ismeretlen a turisták előtt, de várhatóan a jövőben egyre több tudós, barlangász érkezik a területre és megfejtik az egyelőre csodaként számon tartott barlangrendszert. Egyelőre még csak feltételezni lehet, hogy milyen nagyságban is terülnek el a járatok, de a jövőben készülő felmérések hoznak majd talán pontos adatokat. Mindenképpen egy gigantikus barlangról beszélünk, amely elképzelhetetlen szépséget rejt magában.