Az abroncs típusa is számít a vezetésben? Igen!

1319203022_267087785_2-20560-R16-Pirelli-hasznalt-teli-gumi-2-db-PiliscsabaA legtöbben ha a vezetés élményéről kezdenek el beszélgetni, akkor egyből a lóerők jönnek szóba illetve az, hogy kinek mennyire is erős az autója és milyen márkájú. Alapjában véve ezek jelentik a legfontosabb kiindulási pontokat, de egy erős autóra is lehet rossz gumit felszerelni, amely a biztos futás és a gördülékeny haladást alaposan befolyásolhatja negatívan.

A tapadás az egyik legfontosabb jellemző, hiszen az utakon az abroncsok futásánál ez számít a legjobban, nem kevésbé a fékezésnél, hiszen a féktáv minél kisebb, annál hatékonyabb a fékezés és annál nagyobb biztonságban vagyunk. Télen talán még nagyobb szerepe van az abroncsnak, hiszen hiába is van egy erős autó alattunk és akarunk száguldozni, ha az első élesebb kanyarban egyszerűen elúszik az autó velünk vagy éppen nem is tudunk helyből elindulni, mert a kerekek csak pörögnek egy helyben.

 

Mindezek által bátran kijelenthetjük, hogy a gumiknak kulcsfontosságú szerepük van és nem szabad félvállról venni, hogy éppen milyen típusú is van felszerelve. Akár ki is próbálhatjuk egy olcsóbb, gyengébb minőségi szériával a vezetést illetve egy magasabb kategóriájú gumival ugyan azt az utat megtenni. Egyértelműen érezhető lesz, hogy a kormányzás is más, az autó kanyarokban való mozgása is sokkal biztosabb lesz a jobb gumikkal illetve egy erős fékezésnél az olcsóbbik jócskán megkophat, amíg a minőségibben csupán karcolások keletkeznek.

 

Az abroncs típusa tehát nem csak a téli hónapokban lehet meghatározó, hanem a nyári, meleg és száraz napok során is. Vannak, akik eddig nem merültek bele ezeknek az alaposabb tanulmányozásába, pedig ajánlott, hiszen aki volán mögött ül, annak minden alkalommal kockán forog az élete, mivel az utakon sosem tudhatjuk, hogy mikor történhet egy nemvárt baleset. Biztosítsd be magad a legjobb használt gumikkal!