Benzines fűnyíró nagy területekhez

Benzines fűnyíró

Füvet nyírni mindenképp időigényes feladat, ám aki rendezett telket szeretne, az nem hanyagolhatja el ezt a feladatot. A benzines fűnyíró azonban csodákra képes, mert jelentősen megkönnyíti a munka oroszlánrészét. Ha belegondolunk abba, hogy régen kizárólag kaszát és sarlót használtak az emberek, akkor igazán szerencsés helyzetben van manapság az, akinek van egy benzines fűnyírója. De mikor van rá szükség?

Aki okosan szeretne választani, az először is felméri a terepet, ami ha nem elég nagy, akkor felesleges ezt a változatot választani, mert nem lesz kihasználva teljes mértékben és meglehet, hogy egy gazdaságosabb döntés is megtette volna. Az elektromos modellekkel is tökéletes munkát lehet végezni, ám itt a mozgástérnek gátat szab a vezeték, amire mindenképp figyelni kell, nehogy véletlenül a gép alá kerüljön.

Éppen ezért kiemelten fontos a biztonsági előírásoknak megfelelően használni a benzines fűnyírót és a többi változatot is. Kövek, faágak heverhetnek szanaszét a lenyírni kívánt területen, amik kárt tehetnek a benzines fűnyíróban, illetve a kezelőjére nézve is veszélyesek lehetnek. Az akkus változatok szintén jó megoldásnak számítanak, de csak akkor, hogyha nagyjából 120 perc alatt végezni lehet a munkával, mert átlagosan ennyit bírnak egyetlen töltéssel.

A benzines fűnyíróhoz képest, az árak elég magasak. A kézi változatot szintén szokták még használni, ám ezt csak akkor érdemes, hogyha a fű magassága nem haladja meg a 4 cm-t. Felütötték a fejüket a robot fűnyírók is, ám ez még egy kezdetleges technológia. A benzinmotoros fűnyíró viszont egy igazi erőgép, aminek nagy a tárolókapacitása, ezért nem kell az ürítés miatt állandóan félbehagyni a munkát.