Állatkertek Éjszakája idén is!

Állatkertek éjszakája!
Állatkertek éjszakája!

A természet és az állatok szerelmeseinek jó hír, hogy idén ismét megrendezésre kerül az Állatkertek Éjszakája. A rendezvényre először 2012-ben került sor, és az akkori nyolc helyszínen tapasztalt nagy sikert követően 2013-ban már 12 állatkert és vadaspark csatlakozott a sokak által kedvelt programsorozathoz. Idén, augusztus 29-én, pénteken várják hazánk komplexumai az érdeklődőket, általában látványetetéssel, filmvetítésekkel egybekötve.


Aki tehát Budakeszin, Budapesten a Fővárosi Állat-, és Növénykerben, a Camponában levő Tropicariumban, a Füvészkertben, Debrecenben, Györben, a különleges szépségéről híres Jászberényi Állatkertben, a Kecskeméti Vadaskertben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Veszprémben, vagy a nemrég kapuit megnyitott poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban szeretnének éjszakai sétát tenni, erre augusztus 29-én lesz lehetőségük.


Az intézményekbe az éjszakai látogatásra külön belépőjegy lesz érvényes, a fővárosi helyszínek pedig akár egyetlen, kombinált jeggyel is látogathatóak lesznek. A programszervezők évről-évre fontosnak tartják, hogy minél több helyszínen lehetőség nyíljon az Állatkertek Éjszakáján részt venni, és olyan szemszögből megcsodálni az állatokat és növényeket, ahogyan arra talán a hétköznapokban nincsen lehetőség.

Nagy valószínűséggel idén is sokan keresik majd fel az állatkerteket és vadasparkokat az augusztus végi éjszakán, reméljük, ehhez az időjárás is megfelelő lesz. Az izgalmas, látványos programok, az érdekes és szívmelengető állatok, valamint a helyszínek különlegessége ehhez minden hozzávalót megadnak.