Számos pezsgő született itthon

Pezsgő

Amikor szőlőről beszélünk és valamilyen ital kerül szóba, akkor azonnal mindenki a borra gondol. Megesik még, hogy egyeseknek a pálinka is eszükbe jut, főként vidéken, de nem feledkezhetünk meg a pezsgő kínálta kivételes élményekről sem. Látható tehát, hogy a nemes gyümölcs mennyiféle felhasználási lehetőséggel bír.

Annak hála, hogy Magyarország kivételes természeti adottságokkal rendelkezik és rendkívül gazdag tápanyagban a talaj, folyamatosan növekszik azon pincészetek száma, amelyek megpróbálkoznak a pezsgő előállításával. Ez egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen sok apró részletre kell odafigyelni ahhoz, hogy emlékezetes termék szülessen meg. Igaz, hogy van több neves pezsgő is országunkban, amelyek messze földre viszik a helyi tájak sajátosságait és nem egyszer képezték alapját a kulturális turizmusnak is.

Ha nekünk nem sok esélyünk van arra, hogy külön a saját nevünkkel ellátott pezsgőt hozzunk létre, akkor inkább tűzzük ki célul azt, hogy megkóstoljuk mindazokat, amelyek a hazai földön születtek meg, mert hihetetlen élményekben lesz részünk!