Schumacher felébredt a kómából

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Az utóbbi fél évben Michael Schumacher egészségügyi állapotától volt hangos a sajtó és végre megérkeztek a jó hírek, amelyekért mindenki szurkolt. A 45 éves többszörös Forma-1-es világbajnok pilóta december 29-én szenvedett síbalesetet, amely után komoly fejsérülése miatt mesterséges kómában tartották.
A grenoble-i kórházban ápolták több hónapon keresztül és több alkalommal is megműtötték. Hivatalos bejelentést nagyon kevés alkalommal tettek orvosai vagy a családja, de a sajtó mégis folyamatos találgatásokat röppentett fel, amelyek a legtöbb esetben nem bizonyultak megalapozottaknak.
A világbajnok orvosa, Gary Hartstein márciusban azt nyilatkozta, hogy Schumacher valószínűleg nem fog teljesen felépülni, nem várhatóak komolyabb előrelépések az állapotában.

Ezt követően április elején a német pilóta menedzsere bejelentette, hogy Shumacher pillanatokra magához tér, de egyelőre még nem tudni sokat a felépülésével kapcsolatban.
Június 16-án érkezett az eddigi legjobb hír, amely szerint a Forma-1-es világbajnok már nincs kómában és el is hagyta a grenoble-i kórházat és elkezdődik a hosszú ideig tartó rehabilitációja.
A sportoló menedzsmentje közleményében kijelentette, hogy a nyilvánosság teljes kizárását szeretnék a felépülés során, amiért mindenki megértését kérik. Pillanatnyilag egy svájci klinikán fekszik, ahol még nagyon hosszú út áll előtte, hiszen a felépülés folyamata még egyelőre nem tudni meddig tart. Bővebb tájékoztatást nem adtak a sportoló állapotát illetően, hogy milyen kilátásai vannak a teljes felépülésre,illetve pillanatnyilag milyen állapotban van, de már az nagyon örvendetes, hogy nincs többé kómában.