Pránanadi Tábor és mandala 2013

Mandala 2013
Mandala 2013

Immár tízedik alkalommal került sor a Pránanadi Táborra, amit már hagyományosnak tekinthető helyszínen, Kiskunmajsán a Jonathermál Kempingben rendeztek. Idén július 15 és 21-e között. A tábor felnőtteket és gyerekeket, valamint nem csak pránanadisokat várt. Akár a meditációkra, akár a beszélgetésekbe is bárki bekapcsolódhatott, akit érdekelt a téma. A regisztrált résztvevők száma megközelítette a 3000 főt. Idén ismét színes és érdekes programok vártak a tábor lakóira. Ami a reggeli meditációval kezdődött, ahova szép számmal érkeztek a táborozók, ami után feltöltődve lehetett nekivágni az aznapra tervezett programoknak, pihenésnek, strandolásnak stb.

Idén is lehetett vért adni! Az OVSZ véradó busz két nap is várta a jelentkezőket, akik szervesen részt vehettek a vérkészletek nyári feltöltésében.  Braun Helga az OVSZ kommunikációs vezetője elmondta, hogy a rendezvényen 152 fő jelentkezett és ebből 109 adhattak is vért.

A közös meditációs program mellett lehetett beszélgetni a pránanadiról, a vállalkozó kedvűek energetizáláson, Pránanadi utaztatáson, masszázson vehettek részt. Idén sem maradhatott el a felnőttek, valamint a gyerekek számára szervezett éjszakai kalandtúra, valamint a főzőverseny is sok mindenkit megmozgatott. A sportos beállítottságúaknak pedig két napon keresztül is lehetőségük nyílt Szávay Ágival teniszezni.

mandala 2013
Pránanadi Mandala

Immár hagyománynak számít, hogy a táborozók néhány év óta mandalát is készítenek, egyet a felnőttek, egyet pedig a gyerekek közreműködésével. Az aprólékos munka egész héten keresztül zajlott, és mindenkinek jutott néhány percnyi „szórás”, aki jelentkezett. A mandala megáldására és összeseprésére szombat este került sor, amit egy meditáció követett.

A szemnek és léleknek egyaránt tetsző, színektől tobzódó mandala napokig tartó elkészítése, majd néhány mozdulattal való összesöprése, akár saját életünk jelképe is lehet, ragaszkodásunk a csodaszép földi dolgokhoz, amelyek viszont egy mozdulattal eltörölhetők, így aktívan vehettünk rész ezen az elengedés gyakorlaton.

A Pránanadi Tábor a vasárnap reggeli meditációt követően zárult, remélhetőleg minden résztvevő lelkileg feltöltődve tért haza.