Nyerőgépeknél alkalmazott Martingale stratégia

Aki szerencsejátékokon próbál pénzt keresni, tudnia kell, hogy minden játékban van egy olyan stratégia, amivel esélyesebb nyerni. A nyerőgépeknél is létezik, nem csak a rulett vagy a póker verzióiban. Ha online nyerőgépekkel játszunk, fontos tudnunk, hogy ott a működési elmélet azon alapul, hogy huzamosabb ideig vesztes széria honol, majd egyszer csak előkerül a nagy nyeremény.

Ebben az esetben érdemes kipróbálni a Martingale stratégiát, ez a stratégia a félkarú rabló esetében is alkalmazhatjuk. A módszer lényege nem más, minthogy a játékos addig duplázza a feltett téteket, amíg a veszteségek után vissza nem nyeri pénzét. Mivel az először betett összeg kicsi, ha veszítünk, dupláját kell visszarakni és ha azt is elbuknánk,hogy visszakapjuk, megint dupláznunk kell. Ha négy pörgetésen keresztül veszít is a játékos, az ötödik körben visszanyeri már az összes elbukott pénzét, és még egy keveset is kap hozzá. Ha például 1 dollárt dob be először, és csak tizedszerre nyer, akkor az első kilenc játék során így kéne felrakni a tétet: 1+2+4+8+16+32+64+128+256+512=1023 dollár.

Ennyi dollárt veszít kilenc körön át, de a tízedikben 1024-et nyer, így ismét pluszban lesz. Ha 5 dollárt kockáztat, és veszít, a következő körben 10 dollárt kell feltennie. Ha azzal is veszít, akkor 20 dollár a következő tét. Lerövidítve ez lenne a lényeg. A módszer hátránya, hogy a játékos előbb vagy utóbb belefut egy olyan vesztő szériába, hogy elbukja az összes pénzét, valamint keveset nyer rajta, és sokat gürizik érte.

Csak akkor használjuk ezt a módszert, ha van elég pénzünk, aminek nem fájna az elvesztése, és tudjuk, hogy jól fogjuk kezelni, ha el is vesztjük mindet. Csakis következetes és elszánt játékkal vihető sikerre a Martingale stratégia, de aki akarja, kipróbálhatja.