Néma vacsora egy New York-i étteremben

Néma vacsora
Néma vacsora

Egyre nagyobb a zaj a mindennapokban, a családban, az utcán, a munkahelyen, tulajdonképpen mindenhol és ez hatalmas stressz lehet a szervezetünknek. Egy nagyszerű ötlettel állt elő egy New York-i étterem, ahol néma vacsorákon vehetnek részt a vendégek. A Brooklynban lévő Eat nevű hely egy hónapja vezette be a különleges újítást és a népszerűsége azóta is töretlen.

A Greenpoint negyedben működő étterem csupán 25 vendéget tud fogadni, így előre be kell jelentkezni és helyet foglalni. Sajnos egyre többször átsiklunk az élet élvezetei felett és felületesen csak a problémákra koncentrálunk. A tulajdonos azt szerette volna ezzel az ötlettel, hogy az emberek minden figyelmüket csak az élvezetes fogásokra fordíthassák. Az étteremben tilos beszélgetni vagy akár mobiltelefont használni, így a vendégek csendben falatoznak és élvezik a csodás ízeket. Megszólalni csak akkor szabad, ha a desszert is elfogyott, de természetesen néhány vendég nagyon nehezen tudja megőrizni komolyságát, hiszen ez a hatalmas csend nagyon szokatlan egy olyan nagyvárosban, mint New York.

Folyamatosan hallhatjuk a mondást, hogy a „Magyar ember tele szájjal nem beszél”, de bizony nekünk is szinte lehetetlen elképzelni egy baráti társasággal vagy akár a családdal egy néma vacsorát. Az étterem tulajdonosa havi egy néma vacsorát tervezett, de a hatalmas siker miatt heti egy alkalom lett belőle. A New York-i éttermek már annyira zajosak, hogy sokan messziről elkerülik őket, így igazi felüdülés lehet néha csak csendben vacsorázni.