Megdöbbentő tragédia: lezuhant a malajziai utasszállító

A malájziai utasszállító tragédiája
A malájziai utasszállító tragédiája

Több négyzetkilométeres területen szétszóródott roncsdarabok, személyes tárgyak és holttestek. A malajziai utasszállító esete megdöbbentette a világot, a felelősöket egyelőre keresik. Az orosz határ közelében zuhant le július 17-én, csütörtök délelőtt a Malaysia Airlanes MH147-es utasszállító járata, amely Amszerdamból tartott Kuala Lumpurba.

A személyzettel együtt 298 fő veszítette életét a tragédiában, amelyről a helyszínen készült képek bejárták a világsajtót, és megdöbbentettek mindenkit.

forrás: index.hu

 

Bár az EBESZ munkatársai, az államfők, és az ENSZ Biztonsági Tanácsa mindent elkövetnek annak érdekében, hogy sikerüljön bebizonyítani, kik álltak a merénylet hátterében, de sajnos még a holttestek elszállítása, valamint a helyszín megközelítése is gondot okoz sok esetben.

Az oroszbarát szeparatisták, és a Kelet-Ukrajnában harcoló kijevi vezetés egymást vádolják a gép lelövésével, melyhez egy Buk típusú mobil rakétalövőről indított föld-levegő rakétát használtak.
A gépen minden információ szerint nem utazott magyar állampolgár, a legtöbben hollandok, malájok és ausztrálok voltak, de indonéz, német, belga, kanadai és Fülöp-szigeteki családok is gyászolnak.

Az áldozatok között van Glenn Thomas is, aki WHO újságírójaként utazott a Melbourne-i AIDS-konferenciára, mint az utasok közül sokan.
A maláj légitársaság jövőjére nagy valószínűség szerint rányomja majd bélyegét az utóbbi két repülőgéppel kapcsolatos tragédia, és az sem könnyíti meg helyzetüket, hogy nem bíznak maradéktalanul az oroszokban, és attól tartanak, hogy a helyszínről létfontosságú bizonyítékok tűnhetnek el, még mielőtt fény derülhetne arra, valójában mi is történt, és ki a felelős. A fekete dobozokat egyelőre nem találták meg, és a holttestek, valamint a gép roncsainak sorsa is sok kívánnivalót hagy maga után.