Körbefutotta a Földet egy ausztrál férfi!

Körbefutotta a Földet
Körbefutotta a Földet

Folyamatosan különböző rekordkísérletektől hangos a sajtó, de Tom Dennis, ausztrál ultramaratoni futó valóban megérdemli a népszerűséget. Az 52 éves sportoló 2011. december 31-én indult útnak, Sydneyből áthajózott Dél-Amerikába, majd onnan az amerikai földrész északi végébe futott, amely már önmagában hatalmas teljesítmény.

Ezután Európán és Ázsián haladt át, majd természetesen visszatért Sydneybe. Mindez nagyon egyszerűnek hangzik, de a két és fél hónap alatt csaknem 26 ezer kilométert futott, amely szinte felfoghatatlan. Pontosan 266 napig volt úton és naponta körülbelül 42 kilométert haladt, így sikerült ilyen rövid idő alatt megtenni ezt a hosszú távot. Ilyen hírek olvasása közben nagyon sokan nem is mérik fel a teljesítmény nagyságát a kanapén ülve, de természetesen erre nem sok ember lenne képes. Elmondása szerint a legnehezebb rész az Andok hófödte, szakadékokkal teli útja volt, mert nagyon csúszósak voltak, de egy pillanatig sem gondolkodott a feladáson, hiszen már nagyon régóta készült a „nagy útra”. A férfit a családja is elkísérte autóval, felesége és két lányuk folyamatosan követte a futót, néha még a szaladásban is csatlakoztak hozzá.

Dennis nagyon bízik abban, hogy a teljesítményét Guinness- rekordként ismerik el, mint a Földet leggyorsabban körbefutó kategóriában. Talán nem is az a fontos, hogy bekerül a Guiness rekordok könyvébe, hanem az, hogy ebből is láthatja mindenki, hogy az ember tulajdonképpen mindenre képes, ha elég kitartó és szorgalmas.