Ismét Magyarországon a Prodigy zenekar

Legutóbb tavaly a szigeten hallgathattuk meg a Prodigy zenekar koncertjét, idén április 28-án ismét megcsodálhatjuk őketés zenéjüket. A techno zene ősapjaként számon tartott Prodigy már számos alkalommal lépett fel kicsiny hazánkban, a Szigeten eddig négyszer adott koncertet, illetve a VOLT fesztiválon is felléptek már.

A Keith Flint által vezetett együttes olyan időtlen slágerekkel írta be magát a zenei történelembe, mint a VoodooPeople, vagy a Firestarter. Zenei stílusukat nehéz behatárolni, mivel minden lemezük más. A kezdeti pszichedelikus rave korszaktól kezdve a döngölésen át az éneklő, melankóliás zenei irány az évek alatt sokat változott.
Két évvel megalakulásuk után jött létre első nagylemezünk, mely az Experience névre hallgatott. Az amerikai piacra 1996-ban törtek be – azóta az offline és online zene hírek gyakori témái -, ezek után szinte nonstop koncerteztek szerte a világban. Azóta több mint 20 millió eladott lemez büszke tulajdonosai, koncertjeik pedig rendre telt házzal futnak, mind Amerikában, mind Európában. A zenekar, mely tavaly a WorldsonFire című koncerfilmel, DVD-vel és CD-vel jelentkezett, az új lemezét az idei évre datálja. Rajongótáboruk példátlan, generációk nőttek fel zenéjükön.