Hallott már a sós étcsokoládéról?

Étcsokoládé
Étcsokoládé

A só az élet részét képezi, ami a fennmaradáshoz elengedhetetlen. Bár szárító tulajdonságokkal bír és a napi beviteli mennyiségét is alacsonynak mondhatjuk, ettől függetlenül az egészséghez fontos. A rózsaszín Himalaya sóval megbolondított étcsokoládé olyan pikáns aromával és íz-világgal rendelkezik, ami mindenki számára ámulatba ejtő. Azt gondolná az ember, hogy a só íze nagyon kiérzik a csokoládéban, főleg, hogy sötét fajtáról van szó. De nem! Éppen ellenkezőleg, igen kellemes a különleges só az édességben.

A csokoládénak ad egy különleges és egyedi ízt a Himalaya só, ami egyébként ősi orvosság is. Azok, akik asztmában, allergiában, vagy autoimmun betegségben szenvednek, a sót nem hagyhatják ki az életükből. A sóban lévő ásványi anyagok, a víz, valamint a kálium együttes szerepét tekintve, a szervezet vízháztartásában és a sejt-anyagcsere folyamatokban jelentős szereppel bír. A rózsaszín Himalaya sóval készült étcsokoládé kissé szokatlan kombinációnak tekinthető, de annál finomabb. Az édes utáni sós ízt érezve, biztosan kedvencévé fog válni.