Christian Bale és a Batman-trilógia

Christian Bale és a Batman jelmez
Christian Bale és a Batman jelmez

Amikor a Sötét lovagról van szó, kevesen vannak, akik azt mondhatnák, hogy legalább egy részt nem néztek meg a trilógiából. Fergeteges színészi teljesítménnyel és nagyon jól megrendezett történettel nézünk szembe a Christopher Nolan által rendezett szériában is. Ha azonban mégis akad valaki, aki nem látta, vagy nem tudja, miről szól, nem árt minél hamarabb megnéznie őket, akár online is.

 

1. Batman Begins (2005): a rendezők egy más és újabb szemszögből próbálták megközelíteni a történetet, melynek alapjául ezúttal az emberiség és a sokkal valóságosabb érzések, félelmek és viselkedések szolgálnak. A jól ismert történet sokkal izgalmasabban kezdődik: megismerjük Batman gyerekkorát és a karakterének a megszületését, megtudjuk, hogyan edzette fel magát a mentora segítségével azzá, aki megmentheti Gotham városát a bűnözéstől és a korrupciótól. A gonosz karaktere is jól kidolgozott, mindhárom részben teljesen eltérő és új módszerekkel próbálják megsemmisíteni a főhőst és a szeretett városát.

2. The Dark Knight (2008): a második részben betetőzik a színészi tehetségek sorozata: Batman szerepében a jól ismert Christian Bale, Joker szerepében Heath Ledger, Harvey Dent-et pedig Aaron Eckhart játssza. A történet sokkal bonyolultabbá válik, hiszen Batman-nek most nem csak egyetlen főgonosszal kell szembe szállnia, hanem azokkal is, akiket Joker a saját szintjére próbál lehúzni és elhitetni velük, hogy ők is, mint minden ember, gonoszak. Az idő fogytán van, a katasztrófa közeleg Gotham városa felé, Batman-nek pedig helyt kell állnia és megmentenie mindent és mindenkit.

3. The Dark Knight Rises (2012): az utolsó részben már Tom Hardy is megjelenik a főgonosz, Bane szerepében. Nagyon jól sikerült ez a záró rész, hiszen egy külön történetszálat is megismerhetünk, megtudhatjuk, hogy Bane miért vált gonosszá és mi mindent kellett átélnie már gyerekkorától kezdve. Batman dolga itt válik a legnehezebbé, hiszen már 8 éve a háta mögött tudja a másik énjét, most azonban muszáj ismét Batman bőrébe bújnia, hogy megmentse a várost.