Az elektromos cigaretta: a jövő dohányzási alternatívája

spinner_1300_akku_kek
Elektromos cigaretta akkumulátor

A Time Magazine ebben az évben különösen nagy figyelmet fordított az elektromos cigire, és több oldalas cikket szentelt ennek a témának, hiszen oly mértékben vált elterjedtté ez a termék, hogy az amerikai lap úgy gondolja, hogy a sikertörténetről mindenkinek tudnia kell.

Azt ugyebár tudjuk, hogy az ötlet a kínai Hon Lik-től jött, aki elvesztette az édesapját tüdőrákban. Ennek következményeként arra kényszerült, hogy továbbfejlessze a találmányát és tökéletesítse az e-cigit. Bár mai napig Kína az első számú e-cigi és e-liquid gyártó, az amerikai lap külön beszámol egy sikertörténetről ezzel kapcsolatban:

Egy 35 éves menedzser az Apple cégnél, Christian Berkley, megunta azt, hogy ennyire rá van szokva a cigire és úgy döntött, rendel magának egy elektromos cigit. Sokkal jobban bevált neki ez a dohányzási mód, mint a hagyományos, azonban nem bírta elviselni a dohány ízét. Ez arra késztette őt, hogy a konyhájában olyan összetevőket keverjen össze, amelyek eredménye egy kellemes ízű e-liquid nem csak a saját maga, de a többi e-cigiző számára is. Mindezt közzé tette egy weboldalon, ami, állítása szerint egyetlen éjszaka alatt hihetetlenül nagy sikert aratott és több pénzt keresett 12 óra alatt a találmányával, mint egy hónapi munkájával.

Alapított egy céget, melyet elnevezett Johnson Creek-nek, és legalább 101 országba szállíttatott ki e-liquidet, e-juice-t, ezzel pedig felküzdötte magát a második leghíresebb e-liquid gyártónak a világon, természetesen Kína után.

A The Times azt is elmondta, hogy a jövőben olyan szabályozásokra is számíthatunk, melyek szigorúbban ellenőrzik majd az elektromos cigi készülékeket és akár az interneten történő rendelést is szabályozhatja. Azonban mindez még csak feltételezés.