Az Amerikai Egyesült Államok legutáltabb vállalatai

McDonald’s
McDonald’s

Lassan már mindenről készül tanulmány, minden területen valamiféle sorrendet szeretnek látni az emberek, nincs ez másként a leggyűlöltebb vállalatok esetében sem. A Wall St. idén is összeállította a listát, amelyeket azok a cégek szerepelnek, amelyek valamiért nem szimpatikusak az embereknek. Talán nem meglepő, hogy a lista élén a McDonald’s áll, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy emberek milliói ne térnének be nap, mint nap a gyors étteremlánc valamelyik üzletébe.

A top tízbe helyet kapott még az Abercrombie és Fich divatcég, az Electronic Arts szoftvervállalat, Walmart, BlackBerry mobiltelefon- gyártó vállalat is. A rangsor nem a cégek által kínált termékek vagy szolgáltatások milyensége szerint született meg, hanem jóval inkább az ott dolgozók elégedetlenségét tükrözik. A Mc Donald’s éttermeiben több százezer alkalmazott dolgozik, akiknek a bére a minimálbér körül mozog, így egyértelmű, hogy az elégedetlenség elsősorban ebből fakad. A lista összeállításánál a munkavállalói és vásárlói elégedettséget vettél alapul, valamint a gazdasági teljesítményt is. Nem elég csak a vásárlók igényeinek megfelelő termékeket kínálni, hanem a munkakörülmények is megfelelőek kell legyenek ahhoz, hogy a dolgozók teljesítménye jó legyen.

Minden apró részlet összefügg ezen a területen is és ezzel a kutatással ezt próbálták feltérképezni. A Walmart például az a cég, amely a legtöbb munkavállalót alkalmazza az Amerikai Egyesült Államokban, akiknek a bére óránként kevesebb, mint 10 dollár. Minden kis részletet figyelembe kell venni a vezetőségnek, hiszen a legkisebb rezdülések is komoly változásokat jelenthetnek a részvényeik árának alakulásában.