Angol nyelvű játékok kicsiknek és nagyoknak

Angol nyelvű játékokkal tanulhatunk is
Angol nyelvű játékokkal tanulhatunk is

A nemzetközi szemléletmód a mindennapokban is tetten érhető. A lengyel gyártmányú reggeli zabpehelytől kezdve a kínai tolltartóig, a német autótól az angol parfümig. A gyermek számára is megvásárolhatóak már a magyar boltokban azok az angol nyelvű játékok, amit reklámoznak a rajzfilmcsatornákon.

Az angol nyelvű játékok megvásárlásának két oka lehet. Az egyik ok az, hogy az újonnan megjelent játékot csak ilyen nyelven lehet megvásárolni addig, ameddig a lefordított változata meg nem jelenik a piacon.

Így sokkal hamarabb lehet már élvezni az előnyeit a játéknak, mintha várnának a magyar változatára, ami általában drágább a jogdíjak miatt. A másik ok, amiért angol nyelvű játékok kerülnek fel a polcra az, hogy a nyelvtudásukat szeretnék edzésben tartani a játékosok.

Természetesen a gyermekek számára más játékok felelnek meg, mint a felnőttek számára, ezért érdemes külön helyen tartani azokat. Vannak olyan angol nyelvű játékok, amelyek direkt azok számára készültek, akik idegen nyelvként ismerik az angolt, így ezek még inkább fejlesztőek lehetnek a számukra.