A gázokat nem tartalmazó led világítás

A led világítás előnyeit egész estig sorolhatnánk de most a legjelentősebbeket, az ön számára legfontosabbakat szeretnénk elsorolni. A legfontosabb a hosszú időtartam, és ez tényleg hosszú napi nyolc órás világítással akár tizenhét évig is, kitűnően működhet és működik is ez a fényforrás. Ha belegondolunk, kevesen vannak azok, akik nyolc óránál többet használják az égőt, nos, egy átlag nyolc órás napi használat mellet bizony tizenhét évig élvezheti ezt a fényforrást.

Ezeknek az égőknek nem rövidül le az élettartalma a ki illetve bekapcsolás miatt, mint a hagyományos izzók esetén melyek élettartalma akár felére is lecsökkenhet a sok ki illetve be kapcsolgatás miatt. A fénycsövekkel szemben a ledeket nem lehet tönkretenni mivel szilárd anyagból, van így mondhatni ütésálló szemben a régi izzókkal és fénycsövekké. Brit kutatások kimutatták, hogy ezek sokkal kevésbé rontják a szemet, mivel nem vibrálnak folyamatosan a kezdetektől stabilan bocsájtják ki fényüket.

Ezen típusú égők fényereje a legkönnyebben változtatható a menetáram csökkentésével ez természetesen nem rongálja a készüléket. Reakcióidejük microsecundumban mérhető és mi le is mértük ezt a reakció időt nincsen bemelegedési idő, ami a régi izzóknál volt az elejéén nem biztosítottak olyan fényt, mint használat közben, a led világításnál ilyen gond nem lesz. Ez a világítási mód gázokat nem tartalmaz, ami egy hatalmas lépéselőny a piacon található többi égővel szemben. Az ilyen világítást remekül lehet használni úgy, mint beltéri mint kültéri világításként, valamint kivallóan használható másodlagos fényforrásként is . Sokan használják például vállalkozásuk, cégük plakátjának megvilágítására mind egy hogy betűket formáznak vele vagy plakátot világítanak meg e módon történő világítás mindenkinek a figyelmét felhívja.

 

http://www.ledszalag.bolt.hu/