Zabpehelyliszt akár panírozáshoz is

Zabpehelyliszt
Zabpehelyliszt süteményekbe és kenyérbe is

A lisztek kategóriája nem merül ki csupán a búzalisztnél. Számos egyéb variáció teszi lehetővé a változatos táplálkozást számunkra, a kókuszliszt például nagyon finom palacsintába, de a hajdina lisztjéből is ízletes tésztákat lehet készíteni. A zabpehelyliszt szintén felhasználható több területen is.

Amennyiben süteményeket, péksüteményeket vagy kenyeret szeretnénk sütni, nem kell feltétlenül csak a búzalisztet használni. A zabpehelynek ugyanis számos jótékony hatása van az emberi szervezetre. Ilyen például, hogy csökkenti a vérnyomást és a keringést.

Ugyanakkor antioxidánsokban gazdag és alumínium, cink, foszfor és kálium is megtalálható benne. A zabpehelyliszt alkalmas panírozáshoz vagy levesek sűrítéséhez is. Aki nem próbált még másféle lisztet használni, annak érdemes legalább egyszer felhasználnia valamelyik téren. Az oldalunkon segítséget is talál, hiszen leírást és receptet is olvashat mindegyik liszttípusnál. Ismerje meg a zabpehelyliszt egyéb remek tulajdonságait, és tartson otthon is egy adagot belőle!