Néhány egyszerű tipp az izzadás ellen

 

Izzadás elleni praktikák

Nem kellenek méregdrága termékek vagy gyógyszeres kezelés, hiszen a leggyakrabban egyszerű módszerekkel segíthetünk, hogy a kellemetlen testszag ne jelenjen meg.

Az izzadás ellen már nagyon sok mindent kitaláltak az emberek, sőt, egész iparágak épülnek erre a természetes jelenségre, ami minden egészséges embernél előfordul. Amikor stressz éri a szervezetünket, vagy ha sportolunk, akkor valószínűleg izzadni is fogunk. Van, aki egészen kis mértékben, másokról egyenesen ömlik a víz.

Ugyanígy van a testszaggal is, ami szintén egyénileg alakul ki minden embernél, még azoknál is, akik nagy figyelmet fordítanak a higiéniára. Hogyha kerüljük a műszálas, testhezálló ruhákat, azzal nagyban csökkenthetjük az izzadás mértékét. Viseljünk inkább szellősebb pamut ruhákat. A testszag kialakulása a táplálkozásunkból kifolyólag is megtörténhet.

Ez esetben változtatnunk kell az étrendünkön. A higiénia pedig kulcsfontosságú, hogyha tenni szeretnénk az izzadás ellen. Ehhez nem elég csak dezodort használni és mindenféle izzadásgátlót, de elengedhetetlen a rendszeres tisztálkodás is.

Print Friendly, PDF & Email