Mire figyeljen gázolajtartály vásárlásakor?

Mobil üzemanyagtartály

Azok a vállalkozások, amelyek nagyobb gépek működtetésével tudják elvégezni a felvállalt munkát, sokszor küzdenek azzal a problémával, hogy mindennap eljuttassák a kellő üzemanyagot, majd megfelelően tárolják azt. Pedig ez egész egyszerűen is kivitelezhető. Egy mobil üzemanyagtartály leginkább úgy hoz minderre megoldást, hogy a szállíthatóságának köszönhetően akár az egymástól több kilométerre fekvő munkatelepek között is biztosítja az átfedést.

Így az alkalmazottaknak nem kell órákat utazniuk és sorban állniuk mindennap a szükséges benzin megszerzéséért. Ráadásul ezáltal nem fog a szolgáltatóktól sem függni, ugyanakkor sokkal jobban ellenőrizheti, hogy milyen minőséget kap. A mobil üzemanyagtartály akár a nagyobb munkaterületeken is elhelyezhető bizonyos távolságokon belül, hogy még hatékonyabbá és gyorsabbá tegye a munkavégzést. Ha pedig szeretné ellenőrizni az alkalmazottait, és biztosra venni, hogy nem fordulnak elő visszaélések, akkor a mobil üzemanyagtartály mellé nem árt egy tankoló automatát is beszereznie.

Ne feledje, mindenképp nagyon fontos, hogy kellő szakértelemmel kezelje az üzemanyag-tárolást. Erre ugyanis nem minden berendezés alkalmas. A gázolajtartály nagyfokú fejlődést hozott a szárazföldi és a vízi közlekedésben egyaránt. Mégis, a típusok közti eltéréseket számba kell venni ahhoz, hogy megfelelően alkalmazza azt. A szimpla falú szerkezet ugyanis a föld alatti tárolásra lett megtervezve, ugyanakkor kisebb terhelési viszonyokat képes kezelni.

Ezzel ellentétben a dupla falú gázolajtartály a föld alatti és feletti tárolásra is használható, teljesítménye pedig még magasabb, mint a fentebb említetté. Vásárlás előtt azt is mindenképp vegye figyelembe, hogy milyen anyagból készült az adott berendezés, mivel olykor komoly hőmérsékleti ingadozásoknak, illetve más időjárási viszontagságoknak kell ellenállnia. A gázolajtartály rendszeres karbantartása sem maradhat el, ha hosszú éveken át meghibásodás nélkül szeretné használni, ehhez viszont mindenképp szakember segítségét vegye igénybe.

Print Friendly, PDF & Email