Megújult CSOK támogatások

CSOK
CSOK

Idén számos újítást vezettek be a támogatások terén. Az idei, februári pozitív változásoknak köszönhető a 10+10 CSOK forma megjelenése. Bizonyára többen hallottak már a Családi Otthonteremtési kedvezményről, ez egy úgymond kibővített változata, amely által kedvezőbb lehetőségek állnak rendelkezésünkre az otthonteremtésben, vagyis a lakásvásárlásban, illetve bővítésben.

A támogatás ezen formája a háromgyermekes családoknak 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 10 millió forint hitel igénylését jelenti. Fontos megemlíteni, hogy a 10+10 CSOK esetén a kettő együtt igényelendő, a hitel kamattámogatott és a gyerekek lehetnek meglevőek vagy vállaltak.

Meglevő gyerekek esetén nincs az igénylő szülök tekintetében semmiféle korhatár. Vállalt gyerekek esetén legalább egyik szülőnek negyven év alattinak kell lennie az igénylés pillanatában. Jelentős változás, hogy az idéntől a CSOK szabályzatából eltörölték az új ingatlanok árának felső határértékét és nem kizáró feltétel a támogatás igénylése esetén a már meglévő ingatlan sem.

Print Friendly, PDF & Email