Az infraszauna és az egészséges életmód kapcsolata

Infraszauna
Infraszauna

Az egészséges életmódról télen sem mondhatunk le. Bár a hidegben sokan nem szeretnek kimenni sportolni, és friss zöldségekhez, gyümölcsökhöz is nehezebb hozzájutni, ilyenkor is sokat tehetünk az egészségünkért.

A napi szintű infraszauna használat is igen hatékony lehet az egészségmegőrzés szempontjából. Az infralámpák sugara mélyen a bőr alá hatol, ahol kifejti jótékony hatását. A szövetek felmelegítése elősegíti a gyors regenerálódást, így kifejezetten ajánlott az infraszauna egy megerőltető edzés után.

Kitágulnak a vérerek is, így megnő a sejtek tápanyag és oxigénellátása. Az anyagcsere felgyorsulásának fontos szerepe van a testsúlycsökkentésben, ezért a fogyókúra során is nagy segítséget jelent egy infraszauna.

Emellett a salakanyagoktól is megszabadulhatunk, hiszen az intenzív verejtékezés során azok is távoznak, és a bőr pólusai is megtisztulnak. Ugyanakkor az immunrendszer erősítésében is van szerepe az infraszaunának. Láthatjuk tehát, hogy egy ilyen szerkezet sokféle módon járulhat hozzá az egészségünk védelméhez.

Print Friendly, PDF & Email