Amerikai tőzsde – deviza –és részvénypiac

A bankközi pénzpiac, vagyis a devizapiac is a tőzsde egy speciális fajtája. Ez a piac a különböző országok devizáinak az átváltását hivatott szolgálni más országok pénznemeire. A tőzsde tanfolyamon többek között a devizakereskedés fortélyaira tanítják meg a tanulókat. Ahhoz, hogy a devizatőzsdén kereskedhessen bárki, a tanulás elengedhetetlen kezdő lépések közé sorolható.

Ugyanakkor, ha valaki egy, szinte végtelenül likvid piacot szeretne megcélozni, akkor az amerikai tőzsde valóban ideális választás. Márpedig az amerikai tőzsde szinte végtelenül likvid. S, ha már valaki tőzsdére akarja vinni a pénzét, akkor miért ne kezdené a játszadozást a világ legnagyobb játszóterén? Amennyire óriási a tőzsde, annyira nagy a lehetősége annak, hogy komoly profitot érjünk el, kisebb befektetett összeggel. Ezért nem nevezhetjük véletlennek, hogy a kezdő kereskedők előbb-utóbb az amerikai tőzsdén kötnek ki. Akárcsak az sem véletlen, hogy a legtöbb profi kereskedő, a legtöbb befektetési alap, vagy a legtöbb automata kereskedési rendszer az amerikai tőzsdén működik.

Ebből a szempontból Amerika vezető tőkepiaci szerepe a világgazdaságban vitathatatlan.

Hisz ezen a piacon található a világ vezető cégeinek a részvénye is, mint a Google, a Yahoo, a Microsoft, ezek csak néhány toplistás részvény a Nasdaq top részvényei közül. S, most a legújabb hírek szerint júniusban már a Facebook is részvényeket bocsát ki. Ráadásul 100 milliárdos értékelés mellett mehet tőzsdére a legnagyobb közösségi hálózat.

Ezek után nem mondhatunk mást, mint hogy bárki, aki kellő felkészültséggel rendelkezik, s úgy érzi, számára az amerikai tőzsde megoldás lehet egy biztos bevételi forrás megteremtésére, számolva a kockázati lehetőségekkel, bátran megteheti.

A 21. század információs társadalom, a hipergyors internet elérhetővé teszi számunkra, hogy a világ bármely pontjáról csatlakozhassunk az amerikai tőzsdéhez, például egy olyan platform segítségével, mint a Forex. Pillanatok alatt vásárolhatunk, vagy eladhatunk részvényeket, kereskedhetünk devizapárokkal.

Az amerikai tőzsdén másodpercek alatt cserélnek gazdát a részvények, percenként több ezer tőzsdei ügyletet kötnek a traderek. Miért ne próbálná ki Ön is? Csak tudás és tapasztalat kérdése, hogy Ön is sikeres tőzsdekereskedő legyen.

Print Friendly, PDF & Email