A koktélok és a fehér rum

A fehér rum sok koktél alapanyaga
A fehér rum sok koktél alapanyaga

Nagy szerencséje van annak, aki kedveli az édes italokat. Hatalmas és folyamatosan bővül a választék az édes ízek szerelmesei számára. Nagyon sok likőr, bor, pezsgő, vagy éppen fehér rum büszkélkedik kellemes, harmonikus édes íz világgal.

Vannak, akik mégsem annyira a tiszta italok ízeit kedvelik a legjobban, ezért inkább a kevert ízek felé fordulnak. Ilyen igények kielégítésére találták ki a koktélokat. Mik is lehetnek ezek a koktélok pontosan?

Egyes állítások szerint, a legelső koktélok az 1800-as évek elején alakultak ki. Ekkoriban határozták meg a koktélok jelentését pontosan. Koktélnak nevezték az olyan italkeverékeket, amelyek vízből, cukorból, keserűkből és különböző alkoholos italokból állnak.

Annyira felkapottak és elterjedtek lettek ezek a keverékek, hogy az 1860-as években már meg is jelentek az első kézikönyvek a koktélok keveréséről. A koktélok alapvető jellegzetességeit a térség határozza meg, ahol készül. A Karibi-térségben például a fehér rum alapú koktélok nagyon elterjedtek és dominánsak.