A kéknyelű bor egyre népszerűbb lesz

Ízletes kéknyelű!
Ízletes kéknyelű!

A kéknyelű erős, férfias, karakterisztikus, fanyarnak mondható bor. Érdemes pár évet várni a fogyasztással, mert így lesz az ital igazán finom és élvezhető. A kéknyelű érlelése egyébként palackban vagy hordóban is történhet. Mostanság egyre több bortermelő kezd újra ezzel a fajtával foglalkozni, mivel az utóbbi pár évben a kéknyelű kissé háttérbe szorult. Az alapanyagot adó növény egyébként szárazságtűrő, október közepén érdemes leszüretelni. A szőlő általában jó minőségű termést ad, de ez természetesen időjárásfüggő is. A kis bogyók vastag héjjal rendelkeznek. A növény a Badacsony vulkanikus, bazaltos talaján terem és igazán minerálissá válik. Ezen a területen pár éve ünnepség-sorozatot is rendeznek a kéknyelű népszerűsítése érdekében. Úgy tűnik, hogy a bortermelők igyekezetét siker koronázza, mivel a kéknyelű egyre népszerűbb lesz. Egyre több ember keresi a badacsonyi, zalai és a kunsági pincészetekben ezt a kiváló, férfias jelleggel rendelkező fehérbort, ami igazi hungarikumnak számít.